BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

syAng sye tak ?

Monday, March 29, 2010

I Wanna Be a Project Alpha TV Star!


hollllaaa everyone!!!!
korang dah puas masuk adition akademi fantasia?..one in million?..mentor? superstar?...biggerloser pun tak dapat???
semuanya tak pernah nak berpihak pada korang?
di mana silapnya???
hah apa kata korang cuba audition Project Alpha season 3 ~ Guest Blogger - Season 3
tak teringgin ke nak jadi a Project Alpha TV Star!
woww bukan calang-calang orang boleh masuk tv nok..
tak teringgin ke nak jadi macam Redmummy, Cheesie , Abang Nara & lain-lain.bertapa happeningnye hidup diaorang..
siapa kata dunia blogging ni bukan dunia glammor??
memang silap banyak
jadi apa tunggu lagi rebutlah peluang ini di Guest Blogger - Season 3
dan hantarlah video korang!!!
tak tau macam mana?
hah jangan risau nurul ada bagi contoh




hah apa tunggu lagi??
buatlah ikut kreativiti korang...serlahkan diri korang

hah teruja tak...tak..tak?
macam mana nak antar ni? ok ikut je step-step dekat bawah ni

1. Join ruumz or login to your account
2. Join the Project Alpha ruumz group!
3. Upload lah video korang yang kreatif tu
4. Selepas itu letaklah tajuk & description mengenai video tu.
* Tip: You can also tag yourself to your video so that it will appear on your ruumz profile page
5. pastu kan To increase your chances of being selected, get your friends and family to "Like" your video...hah kan nurul dah cakap orang putih ahaks

dannnn selepas tu....korang juga akan dapat hadiah
bawah ni adalah hadiah untuk:

Top 3 winners
taht will be featured as guests bloggers in the next season of Project Alpha
and will also walk away with:


1st Prize
- 3 days 2 nights stay at 360Kuching Hotel, Kuching in a Deluxe Room with breakfast for 2 pax
- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199

2nd & 3rd Prize
- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199

woww bukan memain hadiahnya

jadi apa tunggu lagi cepat submit video korang!!!
di Guest Blogger - Season 3

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

Thursday, March 25, 2010

Cantik itu indahnya hati;Tip penjagaan wajah


ollllaaaa...sebenarnya dah beberapa minggu aku berada dalam keadaan kesihatan yang agak low..


selsema yang berterusan plus pulak dengan demam tapi tetap juga degil nak kerja...

padahal bukan aku buat kerja sangat pun ahak...ok enough cik nurul!!
then malam semalam pergilah klinik sebab tuan empunya body sangat tidak mampu dah.
doktor tu marah..tapi bukan marah aku ok..
dia marah doktor yang sebelum ni sebab tak bagi antibiotik..sampai dah kena jangkitan yang agak teruk juga....


dahlah tu ubat deman pun dia bagi upahmol tu hah..baik aku pergi farmasi kan...kan..kan.... kedai ah pau depan rumah aku pun ada jual..haish...tolonglah jadi doktor yang baik..mesti aku tak rasa menyampah nak datang lagi..


ok tutup kes!!!

hari ni nak cerita pasal cantik...

motto aku dari dulu sampai sekarang "cantik itu indahnya hati"...
sanggat percaya dengan ini...opss tapi jangan salah...aku masih lagi berusaha nak menjaga hati
aku belum merasa mendapat hati yang indah lagi...masih ada titik noda disana , disitu & disini untuk aku perbaikinya

masih perlu berusaha

oklah kalau secara fizikalnya..aku nak kongsi sikitlah product-product yang aku guna untuk cantiklah kononnya...kononnyalah ahaks...tapi tak cantik-cantik...


1. untuk toner aku guna nutri white (ginvera)

memang pilih yang ni sebab toner lain lebih kepada membersih + sekali mengikis kulit kita..kalau tak percaya lari sekarang then tengok ingredients toner korang mesti penuh dengan asid tu asid ni..kan...kot-kot dua tiga tahun kemudian kulit kemana toner kemana

kalau produck ginvera ni toner dia mengandungi white tea extract & vitamin c plus sekali biogel jadi bolelah guna tanpa was-was gitu


2.ok kalau pelembab atau krim aku guna olay white radiance

macam kelakar kan toner guna lain..tetiba cream guna lain..ada aku kisah..janji besh

tapi dalam banyak-banyak kream aku rasa aku sesuai guna olay..lagipun bonda aku dah berbelas-belas tahun guna olay ni..dan kulit dia memang jeles aku tengok

rasa nak tengok dua tiga kali

3.baby johnson milk bath

kata penjagaan muka tetiba masuk milk bath ni dah kenapa kau?

hah jangan silap..mungkin pelik sikit aku ni...selalunya sebelum cuci muka pagi-pagi tu..aku akan basuh muka dengan air suam then sapu baby johnson milk bath ni dekat muka..lepas tu biarkan dia kering sikit..konon-konon macam kita nak serap vitamin milk yang memang ada dalam bath ni.

hah lepas tu barulah kita gosok-gosok sikit then bilas dengan air diikuti pencuci muka..setakat ni hasilnya memang terasa lembut kulit muka..tapi kalau korang tak tahan please jangan buat.








4.ok lasttttt but not least is biore

tu pencuci yang aku guna..anti jerawat..kenapa guna sebab dah serasi dengan kulit muka aku yang keras ni kot hehehe

hah nak jadi macam i ? putih macam salji trylah...kalau tak jadi jangan marah ahaks(ni dialog kucen bukan aku!!)

cantik ker??opss


status semasa: nurul dalam mood kedemaman~mc ari ni

tapi tak po gagahkan diri gak kerana aku dapat AWARD kau!!!!
jangan ingat artis je ada award...blogger pun ade award tau

jeng...jeng..jeng.....


"agak-agaklah nak perli aku!!!"
eh silap...sory meow janganlah marah!!! nanti bulu gugur macam dekat bawah tu...euuuuww

Thank & link the person that give you the award:

oklah sebenarnyer aku telah dikurniakan award dari incik black atau pun aku cukup minat panggil dia dengan panggilan pakcik black hehehehe nak tau orangnya?

eh eh eh jangan risau cik nurul bagi link ok...dun wory cantik orangnya..betul tak nyah?ahaks

[BLACK]


korang boleh cuba cari dekat anugerah bintang popular ke..AIM ke...anugerah grammy (betul ke aku eja tu ahaks)memang takkan jumpa award ni


iaitu



beautifull blogger Award!!!!

hanya blogger saje yang boleh dapat award ni..tukang masak ke..tukang gunting rambut ke..ahli musik ke...tuk mudim ke...mintak maaflah tak boleh kecuali kalau korang ada blog.

actualy terpikir macam mana kalau tuk mudim ado blog eh..ish..ish..ish

sebenarnya blog aku ni simple..dah lah tu rumput pun panjang tak potong-potong hahaha

aku pun tak pasti dimana letak cantiknya...

tapi bak kata orang bila orang dah bagi ni kenalah terima dengan hati terbuka..ya tak...(tetiba pipiku jadi merah...cik nurul pun pandai segan tau!!)

(husssh ramai pulak yang nak amik gambar aku..posing jap)

dengan award ini sebenarnya banyak yang aku kena perbaiki lagi demi kebaikan blog yang tak semengah ni.aku memblog kerana minat

Pass this award onto 9 bloggers you've recently discovered and think are fantastic:

[
Athan]
2
3
4
5
6
7
8
9
sapo nak info aku..ak tau nak bagi sapa dah..macam semua dah pakat dapat je

Contact said blogs & let them know they've won the award:
dah jangan lah kau risau..takut sangat!!
State 7 things about yourself:
simple
emo
crazy
love pink
look green
suka tido
pencinta yang setia (tak boleh blah hehehe)

Wednesday, March 24, 2010

sanggup kau tolak cinta tulus ku!!!!! begitu saja!!!! terlalu rendah ke harga diri aku yang memang rendah ni!!!!

video

gila tak larat aku nak ketawa...hahahaha

sapa yang tak puas!!! meh baca ni~

kepuasan...
korang paham ke apa makna kepuasan?

siapa paham cuba terangkan...
bagi aku kalau kepuasan yang kita cari kau memang takkan pernah puas
eh kenapa pulak ek? apa lah yang kau merepek pepagi ni cik nurul??
yelah cuba tanya orang yang mencari kepuasan dari segi duit..
agak-agak kalau duit dah beribu riban
pun..
diaorang dah capai kepuasan ke???

dah ada awek satu nak tambah lagi dua tiga...tu pun tak puas lagi..kategori tamak juga
(eh apa kaitan da?)
tak payah tanya jauh-jauhlah
tanya diri sendiri....
apa jawapannya???
tak kan pernah ada kata cukup..
tapi tu semua tuntutan hidup macam mana pulak dengan yang dah kaya tapi tak puas-puas & kalau boleh tak mau kongsi dengan sesiapa (dalam bahasa orang putihnyer tamak)...

jadi cuba perbetulkan diri
dengan
bukan kepuasan yang aku cari
tapi
keberkatan & keserdahanaan..

~sekian~
apalah mimpi aku semalam duk buat syarahan pendek pepagi ni ek??ahaks
pikir-pikirkan selamat beramal

Monday, March 22, 2010

menyesal lepas kahwin???




menyesal lepas kahwin??? uuuiiikks hot tul persoalan ni
bagi kami yang belum kahwin ni (ya saya masih bujang ok)
jadi takutlah juga macam manalah kalau benda ni terjadi pada kita~ooo tidak mintak dijauhkan


macam mana benda ni boleh terjadi ek?


hah yang dah kawin kakak-kakak...abg-abg tak mau jawab ke~menyesal kah anda lepas kawen???
tak tercapai pulak akal aku yang dangkal ni
yolah sebelum kawin i lap u...u lap me...bila dah kawen menyesal pulak..apa cerita ni?
ada orang kata sebelum berkahwin ni kita diibaratkan seperti melihat dari balik tembok
tak nampak sepenuhnya perangai sebenar pasangan
hah kau bila dah kawin baru tau dia ni kedekutlah...pemarah..suka pukul...macam-macam lah
atau tu semua alasan ja bila dah tak suka...
ceh aku ni bertanya macam orang dah kawen ja....hahhaha
tak polah yang penting jangan lah sampai wujud perasaan macam ni...aku pun tak nak kalau boleh eheh
bawaklah berbincang
jangan gaduh

No Sweat

Week 4 of Instant Cash Blogging starts now!!

no sweat!!!

cuba bagi tahu siapa yang nak berpeluh kan...

eeeeuuuww mintak dielakkan..

lagi-lagi kalau kita berkerja berhadapan dengan orang ramai
kadang-kadang benda macam ni sukar nak dijangka..tengah duduk dalam ekon pun boleh berpeluh padahal dah pakai odorono berkali-kali..huwaaa memalukan bila ada sweat patch kan kan kan
kalau nak di ikutkan kita ni bukan pengotor tapi keadaan yang menyebabkan peluh keluar.
memang keyakinan diri jatuh dengan mendadak!!!
lebih-lebih lagi ado orang yang tegur
"eh bawah lengan u tu Jajarkan ke Tengahada sweat pack"
huhuhu mana mahu ku letakkan muka ku yang comel & cute ini!!! (sila menyampah ahaks)
memang siapa pun tak nak perkara ini terjadi dekat diri sendiri
lebih-lebih lagi dihari-hari penting...contoh macam pergi dating (uiikk penting ka? hahaha)
masa handle meeting..malu kalau anak buah tengok boss sweat kalau sweet tak po lah juga.mesti jadi buah mulut orang..apalah dia ni pengotor tidak!!! bukan saja-saja mintak nak ada sweat ok!!! lagi-lagi gaya hidup masa kini yang memang memerlukan tuntutan kita untuk hidup aktif setakat bowling,bersukan atau joging memang dah jadi kelaziman..tapi macam mana nak kawal peluh ni dari halang diri kita untuk lebih aktif cuba tanya mana ada orang nak sweat..kalau tak takkan lah ada artis sanggup buang kelenjar peluh dekat ketiak semata-mata tak mahu ada sweat kan tapi tak yah lah sampai macam tu sekali jangan susah hati dah guna je Adidas Action 3

memang cooling protection untuk against perspiration anti-whitening & yang penting!!! 0% alcohol you....gunakan tanpa was-was
kenapa nak pandang deodorant lain kalau semua dah ada dekat Adidas Action 3 ni kan kan kan
untuk maklumat lanjut bole pergi ke website adidas action 3
jom kita aktifkan diri tanpa was-was,tanpa sweat pack,tanpa sweat & penuh style!!!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions

Saturday, March 20, 2010

tolong!!!tolong!!!saya tengah gila~~~


diselubungi comforter dengan bantal bucuk disebelah..udara sekitar bandar raya jb (johor bahru) memang sejukkk & nyaman.memang terbaik lagi-lagi dapat layan lagu-lagu fresh dari lappy.. eh eh macam dJ lah pula

aku baru je buat housekeping secara kecil-kecilan dalam bilik ni~wah tertiba anda menjadi sangat rajin ya cik nurul?

then tertiba bilik ni dah jadi sangat cute..nak tengok? eh mana bole (geleng kepala) ni kan bilik orang pompuan..hehehe


dah lalui seminggu yang serabut di office terasa tenang pulak berkurung dekat rumah.banyak gak benda yang dapat dibuat..contohnya pikir masa depan...fikir macam mana nak kumpul duit nak beli hp baru ahaks..nak sambung study...tingkatkan amal ibadat...ish macam-macamlah...apa yang pasti tak salah nak merancang masa depan walau pun kita tak tau benda tu menjadi kenyataan ke tak...


apa yang pasti aku sekarang berada dalam mood tenang setenang tenangnya.....plus cikit dengan gila contohnya macam ni

inilah terjadi bila bagi kamera dekat aku & aku tengah gila hahahaha~muka sebek pun jadi ya cik nurul

apa tujuan entry ni

entah...korang rasa?

yang penting aku tengah ada mood lalalalalalala~terasa nak jadi siti nurhaliza pulak...lalalalalala...jadi hanis zalikha pun dah ok kehkehkeh....ok cukup merapu cik nurul!!!

Friday, March 19, 2010

My Favourite Surfing Spot

My Favourite Surfing Spot

aku & internet dipisahkan??
oh tidak!!!
aku telah terbiasa dengan internet
tak mungkin itu berlaku...
boleh dikatakan hampir 12 jam aku habiskan masa aku hanya untuk menghadap komputer je...tapi rasanya macam lebih kot hahaha
mestilah korang tertanya-tanya dekat manalah My Favourite Surfing Spot kan kan kan

aku lebih suka habiskan masa aku dekat

gambor ehsan makcik google~harap maklum!!

meja kecik dekat bilik aku...
aku lebih memilih nak surfing dekat bilik sebabnya kalau ngatuk leh terus tido hehehe
dan lebih tenang kot
aku ni bukanlah jenis yang suka merambu-rambu malam..lebih senang menghabiskan masa depan laptop sayang aku je
buat blogwalking, update blog,facebook semua tu benda wajib..kadang-kadang main game
&
untuk memastikan aku dapat melayan kegilaan aku pada internet
maka


P1 W1max lah jalan penyelesaiannya
bukan apa kalau nak buat aktiviti tu semua mestilah nak yang lebih laju..jadi kita nak surfing internet jadi lebih selesa dan masa yang kita gunakan jadi lebih berkualiti...lebih-lebih lagi kalau ada melibatkan penggunaan youtube atau pun main game..kelajuan internet adalah sangat-sangat penting
tak dalah duk tercangung menunggu....
yang paling penting tanpa wayar hehehe
untuk maklumat lanjut bolelah layari website P1 dekat bawah
memang berbaloi-baloilah
jadi jangan tunggu lama-lama cepat-cepatlah potong kehkehkeh


Project Alpha Season 2 is presented by
Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Thursday, March 18, 2010

kenapa aku berblogging?

apakah kaitan gambo diatas dengan tajuk??...
kehkehkeh aku berusaha keras dan nak belajar pasal dunia blog macam kucen tu wat lah

kalau korang buat blogwalking korang akan jumpa pelbagai jenis blog
ada blog personal
ada blog nak jual barang
ada blog yang unik sampai orang asyik nak jengah ja
ada blog rojak~macam-macam ada macam blog aku ahaks

dan ada macam-macam sebab kenapa dia orang berblogging
ada yang berblogging kerana kepuasan diri
ada yang berblogging sampai makan diri~ish ish jangan jadi macam ni sudahlah

jadi
kenapa aku berblogging???
sebab yang pertama:
dulu masa zaman belajar (dulu tuh macam lama je kan padahal baru berapa bulan kehkehkeh)
aku memang tak da masa nak tido.kadang-kadang bila dah masuk dua hari baru aku sedar aku tak tido....
mata pun dah macam koala (korang penah tengok koala?)
oleh kerana dah selalu sanggat tak tido ada satu hari tu aku berkata pada seorang kawan
"habis je study aku nak Qada balik tido-tido yang lepas"
sejak dari tu habis je belajar...aku pun mengotakkan janji tu
lepas solat isyak je aku dah tido...tapi bila dah lama-lama aku rasa macam benggong je kepala.yolah tido banyak sangat..terlebih sudah
jadi nak mengelakkan aku tido
menulis blog adalah salah satu jalan penyelesaian yang paling besh
setakat ni telah berjaya melewatkan waktu tido aku

oklah reason yang kedua
aku ni sanggat suka menulis
walaupun bahasa melayu aku grammar dia memang tungang langgang..bahasa orang puteh apatah lagi
dari berblogging ni aku mula berlajar menulis secara kecil-kecilan
pernah juga menulis novel tapi tak tau mana nak di talekan
tak pelah nurul mulalah secara kecil-kecilan~pujuk hati aku
yah terus belajar!!

reason yang ketiga
sejak aku masuk dunia blogging ni..aku perasan satu benda
kawan-kawan seblogging memang peramah dan baik hati
bagi aku dunia blogging dunia yang aman.semua orang ada hak nak luahkan apa yang terkandung dalam hati..dunia yang memang kaca dan telus.tak da simpan-simpan...
aku mulai jatuh cinta pada dunia blogging

ikhlas
~~~budak baru belajar~~~


Tuesday, March 16, 2010

saya penat...penat lelah...penat saya


saya penat~~~memandu seharian
macam ne lah driver lori boleh tahan drive lama-lama
blog syang ini akan diupdate dalam masa terdekat...tungguuuuu~~~
pendek tak pendek entry ni??
ada aku kisah hahahaha

Wednesday, March 10, 2010

I Just Love Good Smelling People




I Just Love Good Smelling People

korang pernah tak mengalami situasi macam ni:

situasi satu
1~tengah jalan-jalan (ish ada jejaka hensem pula dekat depan) punyalah maintain ayu ,tapi tetiba bila kita lalu depan dia.. dia tutup hidung!!!

situasi dua

2~ada discussion dengan kawan-kawan group..tengah ralit berbincang tiba-tiba baru tersedar kawan-kawan lain dah berdiri jauh beberapa meter dari korang..ada yang buat-buat cium kad matrik..ada yang tarik hidung..ada yang tahan nafas sampai naik semput.

situasi tiga

3.dapat surat orang selit bawah pintu rumah..ingatkan dari peminat misteri.rupanya dia tulis "tak reti-reti nak pakai odorono"




siapa yang nak berada dalam situasi macam ni? cuba angkat tangan.tak da!!

semua orang yang waras pikirannya mengamalkan prinsip "I Just Love Good Smelling People" dalam situasi yang korang sendiri tidak sedar.

sebenarnya kalau ikut kajian tak bertauliah nurul..orang-orang sebegini mereka tidak perasan dengan bau-bauan yang tidak enak dari badan mereka SEBAB dia orang dah terbiasa dengan bau tersebut sehingga gagal nak kenal pasti tu bau busuk ke tak...
jadi adalah sangat penting orang-orang disekeliling menyedarkan mereka...
bagi "mereka-mereka' ni..janganlah terasa hati..anda ditegur kerana anda disayangi..
siapa lagi nak sayang diri korang kalau bukan diri sendiri..
jadi bertindak sekarang!!!


nurul suggestkan guna


Adidas Action 3



Adidas Action 3 ni mengawal peluh dengan 3 action (triple action) dan mengamalkan dry max system

tapi jangan salah anggap yang Adidas Action 3 hanya untuk lelaki je..wanita punya pun ada.

kalau nak tahu lebih lanjut bolehlah layari website Adidas Action 3 dibawah



Adidas Action 3 ni ada dalam bentuk deodorant & kalau korang malas, nak guna spray pun boleh.percayalah memang comfirm wangi. .dan memang sesuai untuk remaja-remaja macam korang yang tentu-tentu aktif. Jangan biarkan masa korang berlalu macam tu je tanpa manfaat semata-mata disebabkan masalah bau badan


tak payah risau pasal bau-bau busuk ni sebab
I Just Love Good Smelling People
semua orang suka nak rapat kalau kita bersih dan bau wangi
bila lagi nak berubah..inilah masanya
kalau korang melompat dari bangunan tinggi pun beribu riban sanggup sambut macam gambar dekat bawah tu..hah jangan tak tau
bertindak sekarang!!!


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

aku dalam kesakitan~~

sejak kebelakangan ni aku diselubungi kesibukkan yang amat..
sampai tak sempat nk bermanja dengan blog kesayangan aku ni...baru nak relax aku pulak sakit!!!


haish kalau ikutkan nafsu serakah nak bangun pun aku tak larat
tapi bila mengenangkan kertas yang bertimbun dekat atas meja aku tu...
tak sampai hati pulak nak pentingkan diri
aku gagahkan diri juga pegi keje (bilalah nk sambug belaja ni)
...aku ni jenis susah nak mc...
bukan apa.aku pernah terkena...masa tu gila punya tak larat nak bangun
pegi ar klinik panel...mintak mc...sekali doctor tu kata "u larat lagi keje ma"
aku terus beliakkan mata!!!
macam ni punya lembik ko kata aku bole keje lagi!!!kuang hasam punya doktor!!(tapi aku cakap dalam hati je..dekat doktor tuh aku jawab "ek...?')pastu aku pun berlalu pergi
bagi jelingan sedas dua dekat attendent jaga ubat...pio balik opis smbung keje..
sadisnya apalah nasib..nak mintak cuti pun tak nak bagi..
aku malas nak jejak kaki dekat klinik doktor tuh lagi..takmau kawan dah
tapi makcik aku pernah cakap kita jangan manjakan diri sangat...tulah yang aku tengah buat sekarang..
harap esok aku dah sihat..coz nak drive
so dekat cinie aku nak inform maybe break jap update blog dalam dua tiga hari...sebab haji musa & family nak balik perak!!!yebaaa yebaaa..
lamo gak tak meronggeng ke perak..rindu opah..dekat jb asyik sedut asap je..rasa tak sabor nak sedut udara fresh dari sungai perak...
doa kan aku selamat smpai tau..bukan apa aku ni spesies bawak kerta merempit.lagi-lagi dekat highway.macam sedap je tekan minyak tuh

Tuesday, March 9, 2010

terkena lagi aku!!!!! arrrrgh

terkena?
oooh tidak!!!
pernah dengar tak
"alamak aku terkena"sambil tepuk dahi
ibu kata muka aku memang muka terkena
nak makan terkena
nak beli baju terkena
beli kasut terkena
orang offer beli kad travelling~tu pun kira terkena
cari bf pun terkena (zaman silam) tapi aku dah tak terkena dah sekarang kahkahakah
kena mandi bunga ke aku ni?
cuma panggilan hanggit hot fm je aku tak terkena lagi
muka aku ni senang kena tipu ke?...hussh sadihnya
jadi sejak dah selalu sangat terkena ni aku lebih berhati-hati..
korang tengok rambut sama hitam tapi hati lain-lain (haish tak leh guna dah perpatah ni..sebab rambut orang zaman sekarang ado mcm2 kaler ko)...
doa kan semoga aku tak terkena lagi... owh terkena...terkena..terkena
lagu dekat bawah tu besh..jom layan sat..tapi lelaki tak yah tengoklah..nanti korang hangin..
lagu ni untuk girl-gal je




korang pernah tak terkena?

Sunday, March 7, 2010

Best Bits of Project Alpha Season 1

project Alpha? korang pernah dengar?
bagi yang tak pernah dengar atau yang pernah dengar tapi tak tau apa benda alah lah Project Alpha tu...
oklah dekat sini..di blog berkaler hijau ni...
nurul bagi info sikit apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan project Alpha
"Project Alpha is Malaysia’s first online TV Show about bloggers"
wow korang tak percaya??
jangan tak tahu inilah kehebaan Project Alpha

ok korang bolehlah terjah dekat sini untuk mendapatkan kepastian sama ada nurul kelentong ke tak.
Project Alpha

jadi bercerita mengenai project Alpha ni kan nurul nak cerita sikitlah mengenai
Best bits of Project alpha season 1
kalau korang tak taw..biar nurul bagitau yang Project Alpha ni dah nk masuk season 2!!! april ni tau..
so lets discover what da best bits of Project Alpha Season 1
(pengsan mat saleh bila dengor nurul cakap orang putih nie..english ponw tungang langang)

1~of coz lah mendengar celoteh jojo struys... (jojostruys.com)
korang pernah dengar suara jojo nie?(untuk makluman korang jojo struys ialah host project Alpha 1...& 2....yehuuu



try dengar..i suggest u

lemak bekrim...

bila tengok dia membebel tetiba nurul terasa nak jadi macam dia..(uuuikk cukuplah berangan cik nurul) & suka juga style dia dress...


2~the others best bits of Project Alpha
dalam project Alpha ni juga dia orang akan terjah bagaimana kehidupan & lifestyle seseorang blogger itu sebenar-benarnye. yelah kalau sekarang korang tengok blog nurul..
korang bukan tau pun apa suasana sebenar kehidupan nurul kan.itulah yang best nyer Project Alpha 1 ni.
antara contestant dia pemilik blog beautifulnara.com,redmummy.com....hah hebat tak hebat..ok bole review dekat bawah senarai contestant untuk Project Alpha 1


Aksi-aksi dekat project Alpha ni memang terbaik dari ladang.Spontan.tak da plastik-plastik.aksi contestant depan kamera memang sangat spontan.relax & open (tak terlalu skema)
dan percayalah sangat sesuai dengan jiwa remaja macam nurul.
sangat suka tengok fourfeetnine & redmummy(sampai umah pun color merah)..ahaks asyik ketawa je. sebabnya diaorang sangat sporting (thumb up)
ok korang boleh tengok trailer dekat bawah..sangat banyak scene2 faveret nurul...memang yang berbaik






3~Ada contest juga untuk blogger-blogger lain...ni antara yang besh masa Project Alpha 1..tak sabor nak tunggu Projec Alpha 2 ni!!!!. Penaja Utama tentulah Adidas Action 3..wah masatu hadiah dia memang membuak-buak..memang suggest korang untuk follow Project Alpha 2.tengoklah conestant dia...eh azwan ali meletup pun ada!!!


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS


dan bagi maklumat lanjut boleh pergi terus ke

http://www.facebook.com/ProjectAlpha

Saturday, March 6, 2010

aku,sumpahan,black &......

owh tidak (aku geleng kepala)
jangan salah anggap...
aku tidak ada sebarang skandal dengan si black..walaupun dah banyak kali nama dia naik jadi tajuk entry..(glamor tuuu)
ini semua adalah kerana....

AKU TELAH TERKENA SUMPAHAN BLACK

yelah tiap kali dia terkena tag mesti aku terkena sekali..
rasa nak cari pulak siapa yang tag si black ni...lalu aku merayu(tulunlah jangan tag dia lagi)
black kata kalau aku tak buat tag ni aku tak hensem...eh kau rasa aku ni hensem ke?? ish kau ni buat malu aku je..susah-susah puji
dia kata lagi kalau aku tak buat nanti aku senget sebelah..
kau jangan macam-macam black!!!
jangan doa bukan-bukan!! aku ni tak kahwin lagi
oklah supaya aku hensem sentiasa & tak jadi minah senget sebelah macam yang black doa...maka dengan ini aku menjawab tag tersebut.....


In this tag you have to talk everything about anyone that you like, which is:
>>>>ape benda nih??? ish tak paham aku bahasa orang putih ni








1. apakah hubungan anda dengan dia?>>
err err eh oooo ish apa lah susah sangat soklan ko ni..soklan awal-awal dah bagi susah.sila tengok facebook aku ehehe

2. 5 impression terhadap dia?
>> gebu
>> tinggi
>> pemalu
>> sabor
>> maintain macho walau ada dekat gurun pun

3. perkara yang paling memorable dia lakukan kepada awak?>>
masa aku nak bunuh diri (ish bagi adik-adik jangan tiru aksi ni dirumahya) dia hulur tangan dekat aku..sambil tersenyum..

4. perkara yang paling memorable dia katakan pada awak?>>
dia tak kata apa ..dia senyum ja..tu pun dah memorable(ceh dalam hati ada taman siot)

5. kalau dia kekasih awak?>>
aku ketawa mcm ni kehkehkeh




6. kalau dia jadi musuh awak?>>
ada aku kisah (kalau bole tak mau lah ahaks)

7. kalau dia kekasih awak, awak akan??>>
tayang dekat xbf aku kahkahkah (kau berdendam lagi eh cik nurul??)

8. kalau dia jadi musuh awak mungkin kerana>>
ish ish kerana apa ek?..kau ni..kan aku dah jawab dekat atas tak nak...

9. overall impression tentang dia?>>
seorang yang pengertian..tenang...damai

10. the most desirable thing to do to her/him>>
jalan dekat pantai macam cerita autum in my heart (pergh tak hingat)
lagi satu main marry go round yang dekat fun fair tu..





11. apakah awak rasa pandangan orang terhadap awak?>>
dia orang pandang aku rendah TAPI aku tak marah sebab aku memang rendah

12.apakah sebenarnya perangai anda?>>

aku gila
suka buat lawak bodoh kadang-kadang tak jadi pun.. tapi orang ketawa juga
suka ketuk kepala kucing aku..suka dengki kadang-kadang aku tarik ekor dia ahaks

13. perangai anda yang anda benci?>>
ada sometime aku ni emo sanggat..padahal tak de apa pun..hahaha biorlah

14. orang yang anda ingin bersama>>
ish adolah sibuk je kau..hahahaha...

15. katakan sesuatu untuk orang-orang yang suka anda>>
ish ada ke orang suka aku...(saya malu) saya sayang korang!!!

16. tag 5 orang
>> >qamarguy
>> kai
>> pam eh silap paan
>> atan
>> jazmanie



17. no 2 ada hubungan dengan siapa?>>
ish dia ni ada hubungan sulit dengan tuuuut

18. no 3 lelaki atau perempuan?dan ada hubungan dgn sape?>>
kalau tengok gmbo aku comfirm dia lelaki
...sh tak sempat nk jaga tepi suar dia

19. no 1 single kah?>>
kejap aku nak tanya lah ni..



20. no 4 belajar apa?>>
dia ni tengah belajor nyayi..kau jangan memain dia ni penyanyi...betul tak atan

21. no 5 buat ape...>>
errrr kejap aku tanya tuan tanah


hahahaha black? apa macam?

ini perjalanan seorang manusia biasa...


dulu aku pernah berpikiran bodoh....
pernah berbisik pada seorang sahabatku...
aku tidak mahu hidup ku seperti didalam novel
aku mahu hidupku biasa-biasa saja...
kerna aku sudah penat dengan dugaan hidup...
kerna aku sudah lelah derita...
kerna aku sudah tidak mampu menangis...
tetapi aku lupa...
ada insan lain yang lebih derita dari diri ini...
tetapi aku lupa...
dugaan itu ujianMu untukku...
gelapnya hati tidak sedar bahawa dugaan itu tanda sayangNya padaku...
benarlah manusia mudah lupa...
lupa akan hakikat hidup seorang manusia
ooo Tuhan aku ingin pulang kepangkuanMu
oooo tuhan berdosanya aku kerna meminta yang tidak-tidak...
aku tiada hak yang mutlak untuk menetapkan...
aku ingin pulang dalam keadaan bersih...
dalam tahajud...aku bersujud...
ini perjalanan seorang manusia biasa....
perjalanan terakhirku...

Takziah buat linda sekeluarga atas pemergian ayahanda tersayang
tak sanggup aku melihat dikau menangis..tabahlah sayang..
(Al-Fatihah)


Wednesday, March 3, 2010

game...game...game...its my life





(kreadit picture to AmAssurance)
korang suka tak main game? aku ni antara orang yang gila dengan game.contohnya game dekat facebook tu macam farmville....kalau kat dunia nyata tu aku dah jadi usahawan tani yang berjaya agaknya ahaks...orang besusah payah bercucuk tanam dekat luar..aku susah payah main game memang sungguh-sungguhlah main..kadang-kadang tu sanggup tak tido.pegi kerje mata macam apa je... kadang-kadang tu sanggup kuar kakulator(konon-konon nak buat bajet terancang..padahal bukan duit betul pun) semata-mata nak beli benih,tanah..tak mahu rugi.. bagi aku main game ni dapatlah legakan tekanan aku jap..apa salahnyer kan tapikan baru-baru ni masa tengah buat blogwalking..aku terjumpa satu iklan nuff

AmAssurance-it My Life

aku ni spesis yang pantang tengok contest mesti nak join..ade contest je aku join (ceh padahal baru join dua tiga ketul contest) tapikan contest ni pelik sikit..macam sesuai gitu dengan jiwa aku... iaitu maen game & menang!!!! mula-mula tu macam takut juga nak join tapi aku beranikan juga diri aku yang memang sedia rendah ni takdelah susah sangat nak join...step dia senang je.. aku bisik dalam hati "alah maen je..kalah menang tu belakang kira"lagipun game dia pun besh gak..tak caya try ar....mari.... mari...mari..


bila bulan dah datang....

amboi terus bukak bila dengar bulan-bulan ni eh...ahak
oklah aku nak betulkan tajuk sikit
bila AKHIR bulan dah datang....
lately aku di hambat dengan kesibukan...busy bisy
kadang rasa nak tarik napas pun tak sempat.haish
susah keje melibatkan orang ni..lagi kalau dah mececah beratus jumlah orangnya..
kalau bole kena zero error..(aku dalam usaha ke sana)..
yolah orang dah mengharap.nak bayar tu nak bayar ni(termasuklah aku ahaks)...hai gaji..gaji..
sebab tu aku lebih suka keje melibatkan komputer.
kot aku geram boleh je tendang komputer tu...
tulah motip aku masa mula belajar dulu (ceh sudahlah cik nurul!!!padahal kau sendiri tak taw nak study apa :=D)
mungkin ada melibatkan orang tapi setakat dua tiga ketul..
aku rasa bahagia bila tengelam dalam coding-coding tu..kenapa senyum??
betul aku tak tipu!!!!

sapa ada keje kosong??

pleaseeeee..

tolong!!! tapi....
aku tak nak jawapan keje jadi surirumah...maid ke..aku dah selalu dengar.
bukan aku tak suke keje sekarang tapi aku kena juga pikir ilmu yang aku dah menuntut bertahun-tahun tu..takut beku pulak
lagipun bukan senang nak cari keje dalam keadaan sekarang ni...
aku bersyukur dengan apa yang ada...aku gembira dengan suasana keje sekarang.banyak yang aku belajar...kekawan pun gilok-gilok.cuma aku rasa aku perlu wat anjakan paradigma (ayat nak gempak)


maksudnya tak leh berpuas hati dengan keadaan sekarang..kena usaha juga.dalam misi nak memajukan diri

tetiba teringat zaman study...huwaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails